Bedrijfswaarden en passie

In hoeverre is de leiding van een bedrijf op de hoogte van de waarden en drijfveren van de medewerkers?
Vaak blijft het antwoord vaag. Mijn heeft wel enkele ideeën. Al vlug ontstaat er een discussie. In feite werd dit nooit gemeten, heeft mijn er geen zicht op.
In hoeverre heeft mijn nagegaan of deze overeenkomen met de waarden die we als bedrijf naar voor schuiven. In hoeverre kunnen we deze gebruiken bij veranderingstrajecten en het opzetten van teams?
Recente studies hebben aangetoond dat 1 op 5 werknemers niet gemotiveerd is om te gaan werken, voor één op vier werknemers betekent zijn organisatie niet veel.
De waarden naar voor geschoven door het management zijn dikwijls de waarden waar zij belang aan hechten, doch komen deze overeen met deze van de werknemers?
Matchen diezelfde waarden en drijfveren met de functie van de medewerker ? Iemand kan alle kennis en competenties hebben om een functie uit te voeren, doch wanneer een groot deel van zijn dagtaak besteed wordt aan zaken waar hij geen "Drive" voor heeft zakt zijn energiepeil met langdurige stress en een mogelijke 'burn-out' tot gevolg.
Nochtans, wanneer je waarden en drijfveren overeenkomen met die van je bedrijf of rol is passioneel werken niet ver weg".

Het zijn net die gepassioneerde werknemers die het verschil maken !!

Iets om over na te denken.