Medewerker verlaat bedrijf

Het blijft steeds een onaangenaam moment wanneer iemand waarmee je reeds enkele jaren samenwerkt komt aankondigen dat hij het bedrijf verlaat.
Zeker wanneer het gaat over iemand die getalenteerd is en het potentieel bezit om mee te werken aan de groei van het bedrijf.

Verschillende vragen stellen zich onmiddellijk:
  • Wat hadden we kunnen doen om dit te vermijden?
  • Waar is het misgegaan? Hebben we de persoon in kwestie niet gecoacht?
  • Heb ik mij in die persoon vergist?
  • Moeten we iets doen aan ons HR beleid?
  • Ik had dit reeds zien aankomen, waarom heb ik niet vlugger gereageerd?

Vele van deze vragen blijven onbeantwoord, of ligt de beslissingsbevoegdheid op een ander niveau. Op andere vragen kunnen we een antwoord formuleren. Doch meestal is dan het kalf reeds verdronken en wanneer we daaraan alsnog iets willen veranderen, is de beslissing van de medewerker definitief.
We kunnen reeds proactief ingrijpen op het ogenblik van de aanwerving van nieuwe medewerker(s).
Een waardenmanagement assessement geeft ons informatie over de wereldvisies, waarden en drijfveren van de kandidaat.
Deze informatie geeft aan of zijn of haar waarden en drijfveren matchen met die van het bedrijf en zijn management team. Dit maakt het verschil tussen gepassioneerde werknemers en diegenen die enkel daar zijn voor hun maandelijks loon op te strijken.

We zijn allen naarstig op zoek naar competente mensen met talent voor één of meerdere domeinen. Willen we deze medewerkers voor een langere tijd aan ons binden dan moeten zij naast een marktconform loon en extra legale voordelen ook een match terugvinden met hun waarden en drijfveren.

Contacteer ons voor meer informatie.